Talinum paniculatum ‘Long John’ tijdens de DFD Studieclub avond

Talinum paniculatum 'Long John'

Tijdens de Dutch Floral Design Studieclub avond van 11 april j.l. was het thema (zo groen als) gras. Hierbij namen de clubleden allemaal iets groens mee en wij zorgden voor de overige materialen. Voor deze avond had ik speciaal een aantal grasmatten bij Coen van Dijk tuinplantencentrum besteld. Zodat iedereen een stukje gras had.

Ondanks dat april dé grasmaand schijnt te zijn, waren er nog niet zo veel grassen te koop bij onze groothandel maar gelukkig voor ons was Marginpar dé reddende engel!

Mijn “gras” arrangement van de avond was een vegetatieve parallelle schikking in een geleende houten schaal van Gregor Lersch. Waarbij de materialen gestoken waren in 3 OASIS® NATUREBASE® Bio Steekschuim Blokken.

Ik vind de Talinum panicum ‘Long John’ een geweldig materiaal om mee te werken. Ze (of moet ik hij zeggen? behoort tot de posteleinfamilie en sommige variëteiten hebben eetbare bladeren. De takken van de Talinum zijn gevuld met kleine zaaddozen in rood- en oranjetinten. Talinum geeft net dat een fragiele tintje en een mooie transparantie in een arrangement of boeket.

De Talinum paniculatum ‘Long John’ is een uniek product bij Marginpar. Dit is niet alleen mijn mening maar is ook de mening van de professionele jury van Royal FloraHolland, bloemisten en ontwerpers. De Talinum ‘Long John’ was namelijk gekozen als WINNAAR GLASS TULIP AWARD 2021!

Iets meer informatie over de DFD Studieclub avonden

Een keer per maand, op de 2e donderdag avond van de maand wordt er in het Boerma Instituut een DFD clubavond georganiseerd. Tijdens deze Studieclubavonden gaan we creatief aan de slag met een onderwerp wat de maand ervoor door de aanwezige clubleden is bepaald.
Iedereen neemt voor de avonden ook een ‘materiaal of topic’ mee, dat te maken heeft met het thema. Het Boerma Instituut zorgt voor alle andere materialen, koffie, thee en wat lekkers. Tijdens deze DFD clubavonden worden de clubleden begeleid door één van onze (freelance) docenten. In dit geval geeft de docent dus géén les maar begeleidt en assisteert de groep.

Wie kan er lid worden?

Cursisten van de DFD vakopleiding vanaf lesdag of lesavond 12, iedereen die de DFD-, ADFD en MDFD heeft gevolgd. Ook cursisten van andere gelijkwaardige opleidingen en bloemisten kunnen hier voor inschrijven.

DFD Club op Facebook

Voor de DFDclub is een Facebook pagina aangemaakt, waarbij de clubleden foto’s en ideeën kunnen delen. We raden de clubleden aan om daar lid van te worden zodat ze op de hoogte zijn van allerlei nieuwtjes.

Graag tot de volgende keer!

Met bloemrijke groet,
Jacqueline Boerma