Examenwerk door de Meesterbinders Opleiding (International Master Florist Education) + Wat andere updates

International Master Florist Education Alumni - Elena Engelmann

Internationale Meesterbinders Opleiding

De Master in European Floral Design Course, de Meesterbinders Opleiding gegeven bij het Boerma Instituut, is nu van naam veranderd!
Na wat interne discussie samen met Gregor Lersch, hebben we besloten om de naam van de cursus te veranderen naar International Master Florist Education.
Gregor Lersch is een Meesterbinder met Wereldwijde bekendheid. Deze naamsverandering reflecteerd dit en is meer inclusief.

Het Programma

Tijdens de gehele International Master Florist Education zul je les krijgen van Gregor Lersch zelf!
Je zult de design theorie leren die Gregor Lersch toepast op zijn werk en die hij heeft gepolijst heeft gedurende zijn gehele carrière, die 5 decennia spant.
Van bruidsboeketten tot groot evenement design, tot schetsen! Alle praktische onderdelen die een Meesterbinder zou moeten kennen en kunnen uitvoeren op een verfijnde wijze, zijn deel van deze opleiding.

De eerste IMF Alumni

Deze Meesterbinders Opleiding heeft dus ook een examen. Deze wordt gejureerd door Gregor Lersch zelf en twee andere Meesterbinders.
Dit keer waren de andere juryleden Nicky Markslag en Nicu Bocancea.
Nicky Markslag is een Nederlandse Meesterbindster die al meerdere decennia op internationaal niveau heeft gewerkt. Gedurende deze tijd was ze ook verantwoordelijk voor het bloemschik theater bij de Keukenhof.
Nicu Bocancea, een Roemeense Meesterbinder, heeft onder Gregor Lersch gestudeerd. Hij is de huidige Roemeense Bloemschik Kampioen en doet mee aan wedstrijden over de hele wereld.
In zijn dagelijkse leven runt hij meerdere bloemenzaken samen met zijn familie.
Het waren deze drie Meesterbinders die het examenwerk hadden gejureerd met een kritisch oog.
De volgende foto’s zijn een verzameling van een aantal van deze mooie werken, gemaakt door bloemisten die nu International Master Florists zijn, gecertificeerd door Gregor Lersch.