Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Advanced Dutch Floral Design Vervolg Vakopleiding, Nederlandstalig


Natuurlijk valt er na de DFD-vakopleiding nog veel méér te leren in de wereld van professioneel bloemschikken. Daarom biedt het Boerma Instituut de mogelijkheid van een opleiding die naadloos aansluit op de DFD-vakopleiding, de Advanced Dutch Floral Design (ADFD) – vakopleiding.

Om deze vakopleiding te volgen moet je het examen voor Dutch Floral Design-vakopleiding of een opleiding van vergelijkbaar niveau hebben gehaald.

Er zijn twee mogelijkheden om de Advanced Dutch Floral Design-vakopleiding te volgen:

 1. Nederlandstalige Advanced Dutch Floral Design (ADFD)-opleiding, 20 lesdagen, één dag per twee weken. Dit is een dinsdag of donderdag. Afhankelijk van welke dag de DFD dagopleiding wordt gehouden.
 2. Internationale Advanced Dutch Floral Design (ADFD)-opleiding is Engelstalig, 20 lesdagen, 5 dagen per week. De lessen worden in het Engels gegeven door Nederlandse docenten.

Wat leer je tijdens de vakopleiding Advanced Dutch Floral Design (ADFD)?

De Advanced Dutch Floral Design-vakopleiding is een puur praktische opleiding waar je wel uitgebreid informatie krijgt over materialen en technieken, maar vooral zelf aan de slag gaat met je eigen creativiteit en ideeën. De docent begeleidt je in het proces van het bedenken van je eigen creaties en het uitvoeren daarvan. Elke les maak je een arrangement en na afloop worden alle arrangementen besproken, zodat iedereen zoveel mogelijk van elkaar leert én door elkaar geïnspireerd wordt.

Het programma

Tijdens de ADFD opleiding komen een groot aantal nieuwe werkstukken, technieken en materialen aan bod. We noemen er hier een paar als voorbeeld:

De Griekse lauwerkrans, dus een kroon-/kransvorm van bladeren (zonder bloemen), arrangementen gestoken in gaas en/of coniferengroen, eigentijdse versies van het klassiek armboeket en cascade- of watervalboeketten. Tijdens deze vakopleiding staat ook een autoversiering op het programma. Hierbij werk je samen met een groepje medecursisten vanaf de eerste schets tot de laatste bloem.

Alle lesdagen starten om 10.00 uur en duren, inclusief een koffie- en theepauze én een Hollands lunchbuffet, tot 15.45 uur. Tijdens de ADFD opleiding zal gevraagd worden om huiswerk te maken. De materialen hier voor zijn niet inbegrepen bij het cursusgeld.

Cursusdata 2024

Nederlandse ADFD dagopleiding: dinsdag 24 september 2024 tot woensdag 9 juli 2025.
Belangrijk: De examen dag (Dag 20) is een uitzondering: Lesdag 19 op dinsdag 8 juli is de voorbereidingsdag voor het examen op woensdag 9 juli 2025.

Inclusief

Alle benodigde materialen zijn bij de prijs inbegrepen, alsmede de koffie, thee, frisdrank en lunch.
De materialen zijn:

 • Alle benodigde bloemen-, blad- en hulpmaterialen tijdens de lessen;
 • Alle ondergronden tijdens de lessen;
 • Mes en schaar;
 • Examen;
 • Het Boerma Instituut Advanced Dutch Floral Design-diploma;
 • De zilveren Boerma bloem.

Niet bij het cursusgeld inbegrepen:

 • Materialen om thuis huiswerk te oefenen. Deze materialen zijn eventueel wel aan te schaffen bij Floral Design Supplies. Cursisten van onze vakopleidingen krijgen 5% korting op alle materialen in de winkel.
 • Maaltijden (met uitzondering van de lunch tijdens dagopleidingen);
 • Een klein aantal examen materialen en decoratie materiaal voor het examen;
 • Reis- en verblijfkosten.

De Kosten

Om je in te schrijven kies je een van de opties bij het vakje data en klik je vervolgens op inschrijven. Je zult dan kunnen betalen via iDeal.
Er zijn twee betalingsmogelijkheden, in één keer of met gespreide betaling. In een keer is het € 2600,-.
Bij een gespreide betaling dan betaal je eerst een aanbetaling van € 650,- (incl. € 50,- service kosten) en daarna het resterende bedrag per maand over de duur van de cursus heen. (8 termijnen)
Mocht je willen gaan voor de gespreide betaling, noteer dan bij het ‘opmerkingen’ veld tijdens het invullen van het inschrijvingsformulier je bankrekeningnummer.

@ 10:00 - @ 15:45


Evenement Categorieën: , ,
€650.00 – €2,600.00

Gegevens

Begin:
@ 10:00
Einde:
@ 15:45

Kosten:
€650.00 – €2,600.00

Organisator

Boerma Instituut
Telefoon:
0204415306
E-mail:
info@boerma.nl
Site:
Bekijk de site van Organisator

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
ADFD (Vervolg) Vakopleiding, dinsdag 24 september 2024
VVI1D-24
2,600.00
15 beschikbaar
ADFD (Vervolg) Vakopleiding, dinsdag 24 september 2024
ADFD opleiding. Betaling in termijnen.
650.00
15 beschikbaar