Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Dutch Floral Design Vakopleiding (avond), Nederlandstalig


Onze DFD Vakopleidingen zijn opgezet voor iedereen die een eigen bloemenwinkel wil beginnen of hier als vakbekwaam bloembinder of -bindster wil gaan werken. Deze vakopleiding wordt ook vaak gevolgd door mensen die -als hobby- alles willen weten over bloemschikken.
Het Boerma Instituut is een van de weinige ter wereld waar men in een zeer korte tijd de belangrijkste kneepjes van het bloemschikken ‘Nederlandse Stijl’ onder de knie kan krijgen!

Daarom is het ook mogelijk om de internationale DFD opleiding in modules van 5 lesdagen te volgen, zodat de opleiding sneller afgerond kan worden..

Praktijk gericht

Aangezien de DFD vakopleiding van het Boerma Instituut een praktijkgerichte opleiding is, mag de vakopleiding, zoals gepland van start gaan. Uiteraard staat uw en onze veiligheid voorop, dus worden alle RIVM maatregels in acht genomen. Voordat de DFD vakopleiding start zullen alle cursisten de reglementen per email toegestuurd krijgen. Mochten er door de regering andere maatregels worden aangekondigd, dan passen wij alles zo spoedig mogelijk aan.

Vakdiploma Bloemist-Winkelier

Tot 1996 had men in Nederland het vakdiploma bloemist-winkelier en een middenstandsdiploma nodig om een bloemenzaak te openen. Dat vakdiploma werd erkend door het ministerie van Economische zaken. Deze DFD vakopleiding met school examen is hiervoor in de plaats gekomen.

De opzet van onze vakopleidingen is om in een korte tijd een zo volledig mogelijke praktijkopleiding te verzorgen. Dit zorgt ervoor dat de opleiding vrij intensief is. Uit ervaring weten we dat wanneer we gezamenlijk de schouders eronder zetten, je de opleiding met positieve resultaten zult afronden.
Gezien bloemschikken een praktisch vak is; Hoe vaker je dit bloemwerk maakt, hoe beter en sneller het allemaal gaat. Omdat het vaak moeilijk is om als volwassenen een stageplek te vinden, verplichten we niemand om stage te lopen maar we raden het wel aan.

Tijdens deze vakopleiding leer je hoe je de volgende soorten bloemwerk maakt:
– Algemeen bloemwerk: vazen, containers, kransen en tafeldecoraties in verschillende stijlen, gebruikmakend van verschillende technieken;
– Bruidsboeketten: o.a. Biedermeier, druppel, lineair, pomander en handgebonden bruidsboeket;
– Corsages: dames-, heren-, haar- en hoed corsage;
– Handgebonden boeketten: gemengd, gegroepeerd, lineair, mille fleurs, single stem boeket en open outline boeket;
– Rouwbloemwerk: Lineair en druppelvormig rouwarrangement en een plantenkruis.

Zoals gezegd is de DFD opleiding voornamelijk gericht op het praktische gedeelte van het vak. Er zijn echter ook nog een aantal theorielessen en we maken gebruik van het lesboek, waarin je de theorie op je eigen tempo kunt doornemen:
– Nomenclatuur & terminologie;
– Materialenkennis: gereedschappen & hulpmaterialen;
– Esthetische vorming: Stijl & vorm, kleurenleer;
– Verzorging bloemen & planten;
– Vormgevingsbeginselen van de floristiek: Ordeningswijze, Vormgevingswijze, Proporties en Werkvormen.

All Inclusive

Bij het Boerma Instituut geloven we erin dat je de beste leerervaring hebt als alle lesmaterialen inclusief zijn: praktisch, leerzaam en gezellig.
Je hoeft je hierdoor geen zorgen te maken over welke bloemen je moet inkopen om mee te kunnen doen tijdens de les. Daarom zijn alle nodige materialen om de arrangementen tijdens de les te maken inbegrepen in het cursusgeld.
– Bloem-, blad-, bijmaterialen en hulpmaterialen;
– Ondergronden;
– Gereedschap: mes, schaar, rozenschraper en meetlint;
– Boerma tas met lesboek, schrijfpapier en een pen;
– Koffie, thee, frisdrank;
– Excursie naar bloemenveiling ‘FloraHolland’;
– Praktijkexamen en de daaraan voorafgaande examen voorbereidingsdag;
– Certificaat van deelname of (na positief afgelegd examen) het Dutch Floral Design diploma;
– Cijferlijst en DFD vakdiploma wanneer men slaagt, indien men er voor kiest om geen examen te doen, dan is het cijferlijst en certificaat;
– Het groene Boerma Bloemetje, dat staat voor DFD vakopleiding, level 1;
– Product gids van Oasis® met alle verkrijgbare Oasis® producten;
– Brochures van diverse kwekers en Floral Fundamentals;
– 5% korting op het Floral Design Supplies assortiment tijdens de opleiding.

Studiebelasting

Tijdens de vakopleiding geven we elke lesavond huiswerk op. Op deze manier krijg je beslist een veel ruimere ervaring, meer routine en –zeer belangrijk- vooral meer zelfvertrouwen. Hoe vaker je oefent, hoe makkelijker het allemaal zal gaan. Dat is naast het maken van bloemwerk in de toekomst ook heel belangrijk voor het af te leggen examen. De studiebelasting voor deze vakopleiding is ongeveer 6 uur per week.
Zoals je hebt kunnen lezen zijn alle lesmaterialen bij de opleiding inbegrepen maar materialen om thuis te oefenen zijn dat niet. Dit kan ± € 10.- á € 20.- per week zijn maar dat ligt volledig aan de cursist zelf.

Vooropleiding

Voor deze DFD vakopleiding is geen vooropleiding vereist.

Praktijk examen

Tijdens de avond opleiding is er 1 voorbereidingsdag en een examendag. Tijdens de examendag dient iedere kandidaat 5 arrangementen te maken. De examenwerkstukken worden beoordeeld op vormgeving, houdbaarheid en techniek. De 5 examenonderdelen waaruit wij een keuze maken zijn:
– Handgebonden boeket;
Vaasarrangement;
Schaalarrangement;
– Bruidsboeket;
– Rouwarrangement.
De corsages worden tijdens de opleiding gecijferd en tellen mee voor het examen. Dit is het 6e arrangement op cijferlijst.

Cursusdata 2023

Nederlandstalige Dutch Floral Design avondopleiding start 1x per jaar:
– Donderdagavond 14 september, 2023 t/m juni, 2024.

Nederlandstalige Dutch Floral Design dagopleiding start 2x per jaar:
– Woensdag 8 februari t/m oktober 2023; Klik hier voor meer informatie.
– Donderdag 12 september 2023 t/m juni 2024.

Internationale dagopleiding start 2x per jaar:
– Maandag 16 januari t/m vrijdag 11 februari, 2023; Klik hier voor meer informatie.
– Maandag 4 september t/m vrijdag 30 september, 2023.

Inschrijven

Om je in te schrijven kies je en van de opties bij het vakje data en klik je vervolgens op inschrijven. Je zult dan kunnen betalen via iDeal.
Er zijn twee betalingsmogelijkheden, in één keer of met gespreide betaling. In een keer is het € 2975,-.
Bij een gespreide betaling dan betaal je eerst een aanbetaling van € 625,- (incl. € 50,- service kosten) en daarna het resterende bedrag per maand over de duur van de cursus heen (8 incasseringen).
Mocht je willen gaan voor de gespreide betaling, noteer dan bij het ‘opmerkingen’ veld tijdens het invullen van het inschrijvingsformulier je bankrekeningnummer.

Je talenten verder ontwikkelen?

Dat kan bij ons ook! Wanneer je je DFD diploma op zak hebt, dan kun je deelnemen aan de Advanced Dutch Floral Design vakopleiding. Waarna er nog opleiding is: De International Floral Master opleiding. Deze bijzondere opleiding is uniek en alleen Engelstalig. Deze wordt volledig door gegeven door Gregor Lersch, de Meester der Meesters.

STAP-budget

Boerma Instituut is een erkend opleidingsinstituut; heeft sinds 2010 het NRTO keurmerk ontvangen en is ingeschreven in het CRKBO register. Hierdoor zijn onze cursussen en vakopleidingen vrijgesteld van btw.
Vanaf 1 januari 2022 zijn studiekosten en andere scholingsuitgaven niet meer aftrekbaar. In plaats van de aftrek studiekosten komt er een subsidieregeling: STAP-budget voor werkenden en werkzoekenden. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie.

14 september @ 19:15 - 22:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Eén evenement op 12 september 2023 om 10:00


Evenement Categorieën: , ,
€625.00 – €2,975.00

Gegevens

Datum:
14 september
Tijd:
19:15 - 22:00

Kosten:
€625.00 – €2,975.00

Locatie

Boerma Instituut
Legmeerdijk 227
Aalsmeer, 1432 KA Nederland
Telefoon:
020-4415306

Organisator

Boerma Instituut
Telefoon:
0204415306
E-mail:
info@boerma.nl
Site:
Bekijk de site van Organisator

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Vakopleiding (Avond) - Do. 14. 2023
VON1A-23. Betaling in 1x
2,975.00
19 beschikbaar
Vakopleiding (Avond) - Do. 14. 2023
VON1A-23. Betaling in termijnen.
625.00
20 beschikbaar