nl gb jp

Kerst Workshops 2017 (Middag)

06 Dec 2017 13:15 - 16:00

Boerma Instituut - Legmeerdijk 227 Aalsmeer
routebeschrijving


In 2017 organiseert het Boerma Instituut 5 verschillende kerstworkshops

In 2016 hebben we de workshop ‘Winterse Hanging Basket' voor het eerst gegeven en dat is een hele gezellig mand geworden om (naast de voordeur) te hangen. Op verzoek maken we hem in 2017 nog een keer.

Tijdens de eendaagse workshop maken we een groot arrangement met takken in de vorm van een kerstboom met lichtjes in een plantenpot (+/- 1.70 hoog). Deze past ook heel goed bij de voordeur of voor het raam of zelfs in de etalage van een winkel.

Het ‘Kerst arrangement op houten plateau’ is een mooi hoog en toch luchtig arrangement voor op een sidetable of entree balie (+/- 90cm hoog)

Tijdens de workshop ‘Tafelkrans met schors’ kleden we een OASIS krans van 36 cm aan.

Het ‘Connecting Christmas arrangement’ is een tafelstuk dat bestaat uit twee delen die we met elkaar verbinden. Als je samen met een gezinslid of vriendin komt, dan kun je deze tafelstukken samenvoegen zodat je een grote gezamenlijke tafelversiering kunt maken.

Geheel in Kerstsfeer
In december tijdens de kerstworkshops is het Boerma Instituut geheel ondergedompeld in kerstsfeer. Iedereen is hier welkom om zich te laten inspireren voor kerst.

We noemen ons evenement Kerst Idee! Tijdens Kerst Idee! geven we bloemschikdemonstraties en in een van onze lokalen verkopen diverse soorten kerstgroen en kerstmaterialen, mooie kerstukken en brocante verkoop. Als je een brocante schaal of vaas koopt, dan kun je ons ook vragen het vullen met een mooi kerststuk.

In ons Café de Mijnen is het helemaal gezellig met winterse soep, lekkere Oma Bob’s hapjes en kerstbrood.

Gezellig én leerzaam
Tijdens onze workshops zorgen wij er voor dat je een gezellig uitje hebt met in de pauze een kopje koffie, theewarme chocolade of Glühwein en wat lekkers.

Kleur trends
Doordat we drie verschillende kersttrends hebben kun je je volledige thuis aankleden met sfeervolle decoraties waar je de hele kerstperiode nog van kunt genieten. We merken steeds meer dat cursisten niet één maar meerdere kerstworkshops volgen.

1. De Pantone kleur van het jaar 2017 ‘Greenery’ Groen & Wit

2. Paars & Koper

3. Rood & Goud

Zit jouw kleur er niet tussen zitten? Dan is het eventueel ook mogelijk om ballen te ruilen voor je favoriete kleur, ook kun je nog verschillende leuke bijmaterialen aan te schaffen. De Kleurtrends kun je aangeven op het inschrijfformulier.

Middag Workshops (13.15 - 16.00):
Woensdag 6 december: Winterse Hanging Basket Cursuscode KTN1M-17

Zondag 10 december: Kerst arrangement op houten plateau Cursuscode KTN2M-17

Woensdag 13 december: Tafelkrans met schors Cursuscode KTN3M-17

Vrijdag 15 december: Tafelkrans met schors Cursuscode KTN4M-17

Zaterdag 16 december: Kerst arrangement op houten plateau Cursuscode KTN5M-17

Zondag 17 december: Connecting Christmas arrangement Cursuscode KTN6M-17

Komen deze data niet uit en wil je toch met een groepje een kerstworkshop volgen? Stuur dan een email naar info@boerma.nl . Geef het aantal personen aan en vraag om een workshop op jouw voorkeursdatum.

Klik hier voor de avond Kerst workshops en de eendaagse Kerst workshop.


Labels: workshop  thema  Seizoen  Kerst  Kerstgroen  

Gerelateerd Aanbod


Avond Kerst workshops 2017

Kerst workshop 2017 (hele dag)

Tijdens Kerst Idee! is het Boerma Instituut volledig ondergedompeld in de Kerst sferen.

Brigitte Heinrichs is een bijzondere Meesterbindster uit Duitsland. Op donderdag 19 april komt zij naar het Boerma Instituut om een demonstratie en een Master Class te geven! De masterclass is volgeboekt maar je kunt nog wel inschrijven voor de bijzonder interessante demonstratie avond.

Iedereen die bij het Boerma Instituut de vakopleidingen (DFD, ADFD en de MDFD) heeft gevolgd kan lid worden van onze Dutch Floral Design-club. Iedere tweede donderdag van de maand organiseren we een DFD- Clubavond waar we met z'n allen aan de slag gaan met een bepaald thema. De clubavonden zijn altijd goed bezocht en inspirerend.

De 2-daagse cursussen handgebonden boeketten bij het Boerma Instituut is voor iedereen die van bloemen en bloemschikken houdt en handboeketten wil leren maken. Ook zeer geschikt als opfriscursus voor professionals.

Het is weer tijd voor zomerbloemen! We maken een kleurrijk arrangement en halen daarmee de zomer in huis!

Een van de leukste dingen in het bloemen vak is het maken van bloemwerk voor grotere bruiloften en evenementen.​ ​Het is toch prachtig als je dit soort specialistisch bloemwerk kunt maken? Tijdens deze nieuwe korte vakopleiding, die uniek is in Nederland, leren we je dat.

2 daagse cursus met nieuwe, creatieve ideeën voor en over de diverse rouwarrangementen. Een opfriscursus en een update op het gebied van rouwbloemwerk.

De 5e editie van het Aalsmeer Flower Festival vind plaats op zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018. Het Boerma Instituut is een van de gezellige locaties.

Zaterdag 16 juni 2018, tijdens Aalsmeer Flower Festival zijn er twee gezellige kleine introductie workshops voor slechts € 12,50 per workshop.

Zondag 17 juni 2018, tijdens Aalsmeer Flower Festival zijn er twee gezellig kleine introductie workshops voor slechts € 12,50, per workshop.