nl gb jp

Kerst Workshops 2018 (Middag)

06 Dec 2018 13:00 - 15:45

Boerma Instituut - Legmeerdijk 227 Aalsmeer
routebeschrijving


Ook in 2018 organiseert het Boerma Instituut weer 5 verschillende kerstworkshops

Dit jaar maken we weer de klassieker ‘Fun-sized Kerstboom in Oasis'. We gebruiken een Oasis kegel als ondergrond en werken vervolgens met verschillende soorten Kerst groen en leuke bijmaterialen in de trendy kerstkleuren van dit jaar.

Tijdens de eendaagse workshop maken we een groot arrangement met takken in de vorm van een guirlande met festoenen (+/- 1 meter lang). Deze past ook heel goed bij de voordeur of voor het raam of zelfs in de etalage van een winkel.

Het arrangement ‘Modern Tafelstuk met Verse Bloemen’ is een mooi luchtig arrangement dat als centerpiece van de diner tafel kan staan (+/- 50 cm breed en +/- 40 cm hoog). We gaan met een leuke techniek stokken omwikkelen met wol om die vervolgens op een houten plank te beverstigen. De bloemen zullen in buisjes worden verwerkt. Weer eens wat anders dan een stuk waarbij kerstgroen centraal staat!

Tijdens de workshop ‘ Tafelkrans met vilt’ kleden we een OASIS krans van 36 cm aan met vilt van Lehner Wolle. Een bijzonder familiebedrijf met bijzondere producten, die je tegenwoordig in heel veel designs van bekende meesterbinders terugvind!

Het ‘Kerstboeket in frame’ is een nieuw arrangement waarbij we eerst zelf een ringvormig frame maken, met allerlei kerstmaterialen en daar vervolgens een boeket in binden.

Geheel in Kerstsfeer
In december tijdens de kerstworkshops is het Boerma Instituut geheel ondergedompeld in kerstsfeer. Iedereen is hier welkom om zich te laten inspireren voor kerst.

We noemen ons evenement Kerst Idee! Tijdens Kerst Idee! geven we bloemschikdemonstraties en in een van onze lokalen verkopen diverse soorten kerstgroen en kerstmaterialen, mooie kerstukken en brocante verkoop. Als je een brocante schaal of vaas koopt, dan kun je ons ook vragen het vullen met een mooi kerststuk.

In ons Café de Mijnen is het helemaal gezellig met winterse soep, lekkere Oma Bob’s hapjes en kerstbrood.

Gezellig én leerzaam
Tijdens onze workshops zorgen wij er voor dat je een gezellig uitje hebt met in de pauze een kopje koffie, theewarme chocolade of Glühwein en wat lekkers.

Kleur trends
Doordat we drie verschillende kersttrends hebben kun je je volledige thuis aankleden met sfeervolle decoraties waar je de hele kerstperiode nog van kunt genieten. We merken steeds meer dat cursisten niet één maar meerdere kerstworkshops volgen.

1. Natuurlijk Wit

2. Stijlvol Bont

3. Goud & Koper

De Kleurtrends kun je aangeven op het inschrijfformulier.

Middag Workshops (13.00 - 15.45):
Dinsdag 11 december: Fun-sized Kerstboom in Oasis Cursuscode KTN1M-18

Vrijdag 14 december: Tafelkrans met vilt Cursuscode KTN2M-18

Zaterdag 15 december: Modern tafelstuk met verse bloemen Cursuscode KTN3M-18

Zondag 16 december: Kerstboeket in frame Cursuscode KTN4M-18

Maandag 17 december: Tafelkrans met vilt Cursuscode KTN5M-18

Dinsdag 18 december: Modern tafelstuk met verse bloemen Cursuscode KTN6M-18

Komen deze data niet uit en wil je toch met een groepje een kerstworkshop volgen? Stuur dan een email naar info@boerma.nl . Geef het aantal personen aan en vraag om een workshop op jouw voorkeursdatum.

Klik hier voor de avond Kerst workshops en de eendaagse Kerst workshop.


Labels: workshop  thema  Seizoen  Kerst  Kerstgroen  

Gerelateerd Aanbod


Tijdens deze middag workshop op donderdag 4 oktober wordt er een vurig kegelvormig arrangement gemaakt.

Tijdens deze avond workshop maken we een langwerpig arrangement met Herfstbollen.

Wat zijn nou eigenlijk de regels en etiquette voor opmaken van een officieel diner? Annemieke Treur van Annemieke's kramerie legt uit.

De 2-daagse cursussen handgebonden boeketten bij het Boerma Instituut is voor iedereen die van bloemen en bloemschikken houdt en handboeketten wil leren maken. Ook zeer geschikt als opfriscursus voor professionals.

Carles Jubany Fontanillas is een meesterbinder uit Catalonië met een intrigrerende stijl.

2 daagse cursus met nieuwe, creatieve ideeën voor en over de diverse rouwarrangementen. Een opfriscursus en een update op het gebied van rouwbloemwerk.

2 daagse cursus met nieuwe, creatieve ideeën voor en over de diverse rouwarrangementen. Een opfriscursus en een update op het gebied van rouwbloemwerk.

Bruidsbloemwerk speelt een heel belangrijke rol bij iedere trouwerij. Denk aan het bruidsboeket, de corsages voor bruid en bruidegom, de bruidsouders en de gasten...

Kerstmis nadert! Dat betekend dat het tijd is om een adventkrans te maken.

Tijdens de DFD Clubavonden komen oud-leerlingen samen en maken we inspirerend bloemwerk met elke keer een ander thema.

Tijdens Kerst Idee! is het Boerma Instituut volledig ondergedompeld in de Kerst sferen.

Avond Kerst workshops 2018