nl gb jp
  • Aanbod
  • Advanced Dutch Floral Design opleiding (Internationaal, Engelstalig)

Advanced Dutch Floral Design opleiding (Internationaal, Engelstalig)

10 Apr 2017 10:00 - 15:45
16 Oct 2017 13:00 - 15:00

Boerma Instituut - Legmeerdijk 227 1432KA Aalsmeer
routebeschrijving


Natuurlijk valt er na de DFD-vakopleiding nog veel méér te leren in de wereld van professioneel bloemschikken. Daarom biedt het Boerma Instituut de mogelijkheid van een opleiding die naadloos aansluit op de DFD-vakopleiding, de Advanced Dutch Floral Design (ADFD) - vakopleiding.

Om deze vakopleiding te volgen moet je het examen voor Dutch Floral Design-vakopleiding of een opleiding van vergelijkbaar niveau hebben gehaald.

Er zijn twee mogelijkheden om de Advanced Dutch Floral Design-vakopleiding te volgen:

  1. De Nederlandstalige Advanced Dutch Floral Design (ADFD)-opleiding, 20 lesdagen, één dag per twee weken op maandag. Klik hier om je in te schrijven voor deze opleiding.
  2. De internationale Advanced Dutch Floral Design (ADFD)-opleiding is Engelstalig, ook 20 lesdagen, maar dan 5 dagen per week. De lessen worden in het Engels gegeven door Nederlandse docenten.

Beide ADFD-vakopleidingen starten in principe eenmaal per kalenderjaar, tenzij er voldoende cursisten zijn die na afloop van de (Nederlandstalige)DFD-vakopleiding direct door willen gaan met de ADFD- vakopleiding.

Wat leer je tijdens de vakopleiding Advanced Dutch Floral Design (ADFD)?

De Advanced Dutch Floral Design-vakopleiding is een puur praktische opleiding waar je wel uitgebreid informatie krijgt over materialen en technieken, maar vooral zelf aan de slag gaat met je eigen creativiteit en ideeën. De docent begeleidt je in het proces van het bedenken van je eigen creaties en het uitvoeren daarvan. Elke les maak je een arrangement en na afloop worden alle arrangementen besproken, zodat iedereen zoveel mogelijk van elkaar leert én door elkaar geïnspireerd wordt.

Het programma

Tijdens de ADFD opleiding komen een groot aantal nieuwe werkstukken, technieken en materialen aan bod. We noemen er hier een paar als voorbeeld:

De Griekse lauwerkrans, dus een kroon-/kransvorm van bladeren (zonder bloemen), arrangementen gestoken in gaas en/of coniferengroen, eigentijdse versies van het klassiek armboeket en cascade- of watervalboeketten. Tijdens deze vakopleiding staat ook een autoversiering op het programma. Hierbij werk je samen met een groepje medecursisten vanaf de eerste schets tot de laatste bloem.

Alle lesdagen starten om 10.00 uur en duren, inclusief een koffie- en theepauze én een Hollands lunchbuffet, tot 15.45 uur.

Cursusdata 2017

Maandag 10 april t/m vrijdag 12 mei 2017
Maandag 16 oktober t/m vrijdag 10 november 2017.

De kosten

De prijs van de Advanced Dutch Floral Design-vakopleiding is € 3950.

Alle benodigde materialen zijn bij de prijs inbegrepen, alsmede de koffie, thee, frisdrank en lunch.
De materialen zijn:
  • alle benodigde bloemen-, blad- en hulpmaterialen
  • alle ondergronden
  • mes en schaar
  • het Boerma Instituut Advanced Dutch Floral Design-certificaat
Niet bij het cursusgeld inbegrepen
  • materialen om thuis te oefenen
  • reis- en verblijfkosten.

Indien men niet in de buurt woont maar wel in de buurt wil verblijven, dan kan men, bij een minimum van 4 nachten, gebruik maken van een van boarding houses.Gerelateerd aanbod:

Brigitte Heinrichs is een bijzondere Meesterbindster uit Duitsland. Op donderdag 19 april komt zij naar het Boerma Instituut om een demonstratie en een Master Class te geven! De masterclass is volgeboekt maar je kunt nog wel inschrijven voor de demonstratie avond.

De perfecte vakopleiding voor iedereen die professioneel met bloemen bezig is, zoals bloembinders, arrangeurs, bloemistwinkeliers en verkopers ambulante handel.

De perfecte vakopleiding voor iedereen die professioneel met bloemen bezig is, zoals bloembinders, arrangeurs, bloemistwinkeliers en verkopers ambulante handel. De volledige internationale DFD vakopleiding kun je volgen in 6 modules van ieder 5 aansluitende lesdagen.

De perfecte vakopleiding voor iedereen die professioneel met bloemen bezig is, zoals bloembinders, arrangeurs, bloemistwinkeliers en verkopers ambulante handel.

De vakopleiding bloemschikken die naadloos aansluit op de professionele DFD-vakopleiding: de Advanced Dutch Floral Design (ADFD) - vakopleiding.

De hoogste vakopleiding voor studenten die de Dutch Floral Design- en Advanced Dutch Floral Design-vakopleidingen hebben afgerond en voor hen die de kennis- en de praktische vaardigheden op dat niveau kunnen aantonen.

De 2-daagse cursussen handgebonden boeketten bij het Boerma Instituut is voor iedereen die van bloemen en bloemschikken houdt en handboeketten wil leren maken. Ook zeer geschikt als opfriscursus voor professionals.

Een van de leukste dingen in het bloemen vak is het maken van bloemwerk voor grotere bruiloften en evenementen.​ ​Het is toch prachtig als je dit soort specialistisch bloemwerk kunt maken? Tijdens deze nieuwe korte vakopleiding, die uniek is in Nederland, leren we je dat.

2 daagse cursus met nieuwe, creatieve ideeën voor en over de diverse rouwarrangementen. Een opfriscursus en een update op het gebied van rouwbloemwerk.

De 5e editie van het Aalsmeer Flower Festival vind plaats op zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018. Het Boerma Instituut is een van de gezellige locaties.

De cursus handgebonden boeketten bij het Boerma Instituut is voor iedereen die van bloemen en bloemschikken houdt en handboeketten wil leren maken. Het is ook een zeer geschikte opfriscursus voor professionals.

De perfecte avondopleiding voor iedereen die professioneel met bloemen bezig is, zoals bloembinders, arrangeurs, bloemistwinkeliers en verkopers ambulante handel.