nl gb jp
 • Aanbod
 • Handgebonden Boeketten (2 dagen of 4 avonden) Niveau 1 & 2

Handgebonden Boeketten (2 dagen of 4 avonden) Niveau 1 & 2

06 Jul 2017 10:00 - 15:45
07 Sep 2017 10:00 - 15:45
26 Oct 2017 10:00 - 15:45

Boerma Instituut - Legmeerdijk 227 1432KA Aalsmeer
routebeschrijving


De handgebonden boeketten cursussen bij het Boerma Instituut is voor iedereen die van bloemen en bloemschikken houdt en handboeketten wil leren maken. Het zijn ook een zeer geschikte opfriscursussen voor professionals.

Je hoeft geen kennis en ervaring te hebben om deze cursus te volgen. Je kunt kiezen uit een 2-daagse dagcursus of een handgebonden boeketten cursus van 4 avonden, De inhoud van de cursus is van beide hetzelfde .
We hebben 2 verschillende niveaus in de handgebonden boeketten cursus; niveau 1 en niveau 2.


Wat leer je tijdens de Handgebonden Boeketten cursussen, Niveau 1 & 2?

Je leert de professionele manier van het bloemschikken in de hand. Daar zijn verschillende technieken voor, die we hierin behandelen en we gaan aan de slag met verschillende stijlen. Tijdens onze cursussen werken we zoveel mogelijk met natuurlijke materialen van het seizoen.

Na afloop van de cursus krijg je een Engelstalig certificaat van deelname.

programma niveau 1

 • Dag 1: gemengd handgebonden boeket, een handgebonden boeket in groepen en uitleg over het verpakken van boeketten.
 • Dag 2: rouwboeket en lineair boeket
 • Avond 1: gemengd handgebonden boeket
 • Avond 2: handgebonden boeket in groepen en uitleg over het verpakken van boeketten.
 • Avond 3: rouwboeket
 • Avond 4: lineair boeket

programma niveau 2

 • Dag 1: freestyle boeket, een frame boeket
 • Dag 2: bruidsboeket en cascade boeket
 • Avond 1: freestyle boeket
 • Avond 2: frame boeket
 • Avond 3: bruidsboeket
 • Avond 4: cascade boeket

Cursusdata niveau 1

Donderdag 6 juli en donderdag 13 juli 2017 (Nederlandstalig)

Donderdag 7 september en donderdag 14 september 2017 (Nederlandstalig)


Cursusdata niveau 2

Dinsdag 6 en woensdag 7 juni 2017 (Tweetalig: Nederlands-Engels)
Donderdag 26 oktober en vrijdag 27 oktober 2017 (Tweetalig: Nederlands-Engels)

Donderdagavond 16, 23 en 30 november. Het cascade hand gebonden boeket op donderdag 7 december wordt gemaakt met kerstmaterialen. (Nederlands)

Het Boerma Instituut is een internationale bloemschikschool. Het kan gebeuren dat onze cursussen bijgewoond worden door internationale cursisten; dan worden de cursussen tweetalig gegeven: Nederlands én Engelstalig. We vragen hiervoor uw begrip.

LESTIJDEN

De lestijden van de dagcursussen zijn van 10.00 - 15.45 uur en de lestijden van de avondcursussen zijn van 19.15 - 22.00 uur. Inclusief een koffiepauze van 15 minuten.


De kosten

De prijs voor de cursus handgebonden boeketten is € 197,50. Het is niet mogelijk om deze cursus in termijnen te betalen.

Inbegrepen bij het cursusgeld zijn alle te gebruiken bloemen- en blad- en bijmaterialen, lunch (in geval van de dagcursus), koffie, thee en frisdrank en het Boerma Instituut certificaat van deelname (Engelstalig).Gerelateerd aanbod:

Het is weer tijd voor zomerbloemen! We maken een kleurrijk arrangement en halen daarmee de zomer in huis!

Een van de leukste dingen in het bloemen vak is het maken van bloemwerk voor grotere bruiloften en evenementen.​ ​Het is toch prachtig als je dit soort specialistisch bloemwerk kunt maken? Tijdens deze nieuwe korte vakopleiding, die uniek is in Nederland, leren we je dat.

2 daagse cursus met nieuwe, creatieve ideeën voor en over de diverse rouwarrangementen. Een opfriscursus en een update op het gebied van rouwbloemwerk.

De 4e editie van het Aalsmeer Flower Festival vind plaats op zaterdag 17 en zondag 18 juni 2017. Het Boerma Instituut is een van de gezellige locaties.

De perfecte vakopleiding voor iedereen die professioneel met bloemen bezig is, zoals bloembinders, arrangeurs, bloemistwinkeliers en verkopers ambulante handel.

De perfecte vakopleiding voor iedereen die professioneel met bloemen bezig is, zoals bloembinders, arrangeurs, bloemistwinkeliers en verkopers ambulante handel.

De perfecte vakopleiding voor iedereen die professioneel met bloemen bezig is, zoals bloembinders, arrangeurs, bloemistwinkeliers en verkopers ambulante handel. De volledige internationale DFD vakopleiding kun je volgen in 6 modules van ieder 5 aansluitende lesdagen.

De vakopleiding bloemschikken die naadloos aansluit op de professionele DFD-vakopleiding: de Advanced Dutch Floral Design (ADFD) - vakopleiding.

Deze ADFD vakopleiding sluit naadloos aan op de DFD-vakopleiding.

De hoogste vakopleiding voor studenten die de Dutch Floral Design- en Advanced Dutch Floral Design-vakopleidingen hebben afgerond en voor hen die de kennis- en de praktische vaardigheden op dat niveau kunnen aantonen.

De avondcursussen handgebonden boeketten bij het Boerma Instituut starten op donderdagavond 16 maart 2017 en donderdagavond 16 november 2017.

Tijdens de meimaand gaan we een romantisch hartvormig arrangement maken.