nl gb jp
 • Aanbod
 • Handgebonden Boeketten (2 dagen of 4 avonden) Niveau 1 & 2

Handgebonden Boeketten (2 dagen of 4 avonden) Niveau 1 & 2

01 Jan 1970 01:00 - 01:00

Boerma Instituut - Legmeerdijk 227 1432KA Aalsmeer
routebeschrijving


De handgebonden boeketten cursussen bij het Boerma Instituut is voor iedereen die van bloemen en bloemschikken houdt en handboeketten wil leren maken. Het zijn ook een zeer geschikte opfriscursussen voor professionals.

Je hoeft geen kennis en ervaring te hebben om deze cursus te volgen. Je kunt kiezen uit een 2-daagse dagcursus of een handgebonden boeketten cursus van 4 avonden, De inhoud van de cursus is van beide hetzelfde .
We hebben 2 verschillende niveaus in de handgebonden boeketten cursus; niveau 1 en niveau 2.


Wat leer je tijdens de Handgebonden Boeketten cursussen, Niveau 1 & 2?

Je leert de professionele manier van het bloemschikken in de hand. Daar zijn verschillende technieken voor, die we hierin behandelen en we gaan aan de slag met verschillende stijlen. Tijdens onze cursussen werken we zoveel mogelijk met natuurlijke materialen van het seizoen.

Na afloop van de cursus krijg je een Engelstalig certificaat van deelname.

programma niveau 1

 • Dag 1: gemengd handgebonden boeket, een handgebonden boeket in groepen en uitleg over het verpakken van boeketten.
 • Dag 2: rouwboeket en lineair boeket
 • Avond 1: gemengd handgebonden boeket
 • Avond 2: handgebonden boeket in groepen en uitleg over het verpakken van boeketten.
 • Avond 3: rouwboeket
 • Avond 4: lineair boeket

Cursusdata niveau 1

Dagen in 2017
donderdag 7 september & donderdag 14 september

Dagen in 2018
woensdag 31 januari & donderdag 1 februari
donderdag 12 april & donderdag 19 april
dinsdag 29 mei & woensdag 30 mei
donderdag 28 juni & donderdag 5 juli
donderdag 6 september & donderdag 13 september
donderdag 18 oktober & vrijdag 19 oktober
woensdag 14 november & woensdag 21 november

Avonden in 2018
donderdagavond 25 januari, 1, 8, 15 februari
donderdagavond 30 augustus, 6, 13, 20 september


PROGRAMMA NIVEAU 2

 • Dag 1: freestyle boeket, een frame boeket
 • Dag 2: bruidsboeket en cascade boeket
 • Avond 1: freestyle boeket
 • Avond 2: frame boeket
 • Avond 3: bruidsboeket
 • Avond 4: cascade boeket

Cursusdata niveau 2

Dagen in 2017
donderdag 26 oktober & vrijdag 27 oktober

Dagen in 2018
donderdag 8 maart & vrijdag 9 maart
donderdag 31 mei &vrijdag 1 juni
donderdag 12 juli & donderdag 19 juli
woensdag 24 oktober & donderdag 25 oktober

Avonden in 2017
donderdagavond 16, 23 & 30 november. Het cascade hand gebonden boeket op donderdag 7 december wordt gemaakt met kerstmaterialen. (Nederlands)

Avonden in 2018
donderdagavond 22 februari, 1, 8, 15 maart
donderdagavond 27 september, 4, 18, 25 okt

Het Boerma Instituut is een internationale bloemschikschool. Het kan gebeuren dat onze cursussen bijgewoond worden door internationale cursisten, dan worden de cursussen tweetalig gegeven: Nederlands- én Engelstalig. We vragen hiervoor uw begrip.

LESTIJDEN

De lestijden van de dagcursussen zijn van 10.00 - 15.45 uur en de lestijden van de avondcursussen zijn van 19.15 - 22.00 uur. Inclusief een koffiepauze van 15 minuten.


De kosten

De prijs voor de cursus handgebonden boeketten is € 197,50. Het is niet mogelijk om deze cursus in termijnen te betalen.

Inbegrepen bij het cursusgeld zijn alle te gebruiken bloemen- en blad- en bijmaterialen, lunch (in geval van de dagcursus), koffie, thee en frisdrank en het Boerma Instituut certificaat van deelname (Engelstalig).Gerelateerd aanbod:

Van woensdag 8 november t/m vrijdag 10 november 2017 is er weer House Show bij het Boerma Instituut! Er zijn gratis bloemschikdemonstraties. Pirjo Kopji zal een demonstratie en een Master Class geven. Kom en laat je inspireren!

Pirjo Kopji een geweldige Meester Designer uit Finland. Zij komt tijdens de Amsterdam Flower Week 2017 naar het Boerma Instituut om een demonstratie en een Master Class te geven!

De perfecte vakopleiding voor iedereen die professioneel met bloemen bezig is, zoals bloembinders, arrangeurs, bloemistwinkeliers en verkopers ambulante handel.

De perfecte vakopleiding voor iedereen die professioneel met bloemen bezig is, zoals bloembinders, arrangeurs, bloemistwinkeliers en verkopers ambulante handel. De volledige internationale DFD vakopleiding kun je volgen in 6 modules van ieder 5 aansluitende lesdagen.

De perfecte vakopleiding voor iedereen die professioneel met bloemen bezig is, zoals bloembinders, arrangeurs, bloemistwinkeliers en verkopers ambulante handel.

De vakopleiding bloemschikken die naadloos aansluit op de professionele DFD-vakopleiding: de Advanced Dutch Floral Design (ADFD) - vakopleiding.

Deze ADFD vakopleiding sluit naadloos aan op de DFD-vakopleiding.

De hoogste vakopleiding voor studenten die de Dutch Floral Design- en Advanced Dutch Floral Design-vakopleidingen hebben afgerond en voor hen die de kennis- en de praktische vaardigheden op dat niveau kunnen aantonen.

Iedereen die bij het Boerma Instituut de vakopleidingen (DFD, ADFD en de MDFD) heeft gevolgd kan lid worden van onze Dutch Floral Design-club. Iedere tweede donderdag van de maand organiseren we een DFD- Clubavond waar we met z'n allen aan de slag gaan met een bepaald thema. De clubavonden zijn altijd goed bezocht en inspirerend.

Het is weer tijd voor zomerbloemen! We maken een kleurrijk arrangement en halen daarmee de zomer in huis!

Een van de leukste dingen in het bloemen vak is het maken van bloemwerk voor grotere bruiloften en evenementen.​ ​Het is toch prachtig als je dit soort specialistisch bloemwerk kunt maken? Tijdens deze nieuwe korte vakopleiding, die uniek is in Nederland, leren we je dat.

2 daagse cursus met nieuwe, creatieve ideeën voor en over de diverse rouwarrangementen. Een opfriscursus en een update op het gebied van rouwbloemwerk.