nl gb jp
 • Aanbod
 • Handgebonden Boeketten (2 dagen) Niveau 1 & 2

Handgebonden Boeketten (2 dagen) Niveau 1 & 2

06 Apr 2017 10:00 - 15:45
06 Jun 2017 10:00 - 15:45
06 Jul 2017 10:00 - 15:45
07 Sep 2017 10:00 - 15:45
26 Oct 2017 10:00 - 15:45

Boerma Instituut - Legmeerdijk 227 1432KA Aalsmeer
routebeschrijving


De handgebonden boeketten cursussen bij het Boerma Instituut is voor iedereen die van bloemen en bloemschikken houdt en handboeketten wil leren maken. Het zijn ook een zeer geschikte opfriscursussen voor professionals.

Je hoeft geen kennis en ervaring te hebben om deze cursus te volgen. Je kunt kiezen uit een 2-daagse dagcursus of 4 avonden, de inhoud van de cursus is van beide hetzelfde en we hebben 2 verschillende niveaus; niveau 1 en niveau 2.

Wat leer je tijdens de Handgebonden Boeketten cursussen, Niveau 1 & 2?

Je leert de professionele manier van het bloemschikken in de hand. Daar zijn verschillende technieken voor die we hierin behandelen en we gaan aan de slag met verschillende stijlen. Tijdens onze cursussen werken we zoveel mogelijk met natuurlijke materialen van het seizoen.

Na afloop van de cursus krijg je een Engelstalig certificaat van deelname.

programma niveau 1

 • Dag 1: gemengd handgebonden boeket, een handgebonden boeket in groepen en uitleg over het verpakken van boeketten.
 • Dag 2: rouwboeket en lineair boeket
 • Avond 1: gemengd handgebonden boeket
 • Avond 2: handgebonden boeket in groepen en uitleg over het verpakken van boeketten.
 • Avond 3: rouwboeket
 • Avond 4: lineair boeket

programma niveau 2

 • Dag 1: freestyle boeket, een frame boeket
 • Dag 2: bruidsboeket en cascade boeket
 • Avond 1: freestyle boeket
 • Avond 2: frame boeket
 • Avond 3: bruidsboeket
 • Avond 4: cascade boeket

Cursusdata niveau 1

Donderdag 6 en vrijdag 7 april 2017 VOL, inschrijven is niet meer mogelijk.
Donderdag 6 juli en donderdag 13 juli 2017 (Nederlandstalig)
Donderdag 7 september en donderdag 14 september 2017 (Nederlandstalig)

Donderdagavond 16, 23 en 30 maart en donderdagavond 6 april 2017 (Nederlandstalig)

Cursusdata niveau 2

Dinsdag 6 en woensdag 7 juni 2017 (Tweetalig: Nederlands-Engels)
Donderdag 26 oktober en vrijdag 27 oktober 2017 (Tweetalig: Nederlands-Engels)

Donderdagavond 16, 23 en 30 november. Het cascade hand gebonden boeket op donderdag 7 november wordt gemaakt met kerstmaterialen. (Nederlands)


Het Boerma Instituut is een internationale bloemschikschool. Het kan gebeuren dat onze cursussen bijgewoond worden door internationale cursisten; dan worden de cursussen tweetalig gegeven: Nederlands én Engelstalig. We vragen hiervoor uw begrip.


De kosten

De prijs voor de cursus handgebonden boeketten is € 197,50. Het is niet mogelijk om deze cursus in termijnen te betalen.

Inbegrepen bij het cursusgeld zijn alle te gebruiken bloemen- en blad- en bijmaterialen, lunch (in geval van de dagcursus), koffie, thee en frisdrank en het Boerma Instituut certificaat van deelname (Engelstalig).Gerelateerd aanbod:

De perfecte vakopleiding voor iedereen die professioneel met bloemen bezig is, zoals bloembinders, arrangeurs, bloemistwinkeliers en verkopers ambulante handel.

Wil je eens wat anders in huis? Laat je inspireren tijdens deze workshop en leer een waaiervormig arrangement maken!

Een opleiding die naadloos aansluit op de DFD-vakopleiding, de Advanced Dutch Floral Design (ADFD) - vakopleiding.

De perfecte vakopleiding voor iedereen die professioneel met bloemen bezig is, zoals bloembinders, arrangeurs, bloemistwinkeliers en verkopers ambulante handel.

De perfecte vakopleiding voor iedereen die professioneel met bloemen bezig is, zoals bloembinders, arrangeurs, bloemistwinkeliers en verkopers ambulante handel. De volledige internationale DFD vakopleiding kun je volgen in 6 modules van ieder 5 aansluitende lesdagen.

Gregor Lersch is een inspiratie voor bloemisten en floral designers wereldwijd. Je herkent zijn stijl en technieken terug in het werk van meester binders wereldwijd. Van woensdag 1 maart tot vrijdag 3 maart 2017 komt hij naar het Boerma Instituut voor een 2 daagse Master Class en een demonstratie.

De avondcursussen handgebonden boeketten bij het Boerma Instituut starten op donderdagavond 16 maart 2017 en donderdagavond 16 november 2017.

Zin in een elegant en romantisch arrangement? Laat je inspireren tijdens deze workshop en leer een maanvormig arrangement maken!

Bruidsbloemwerk speelt een heel belangrijke rol bij iedere trouwerij. Denk aan het bruidsboeket, de corsages voor bruid en bruidegom, de bruidsouders en de gasten, en ook aan...

Deze ADFD vakopleiding sluit naadloos aan op de DFD-vakopleiding.

Naast Kerst is Pasen dé tijd van het jaar om je huis gezellig aan te kleden! Waarom niet een keer een gezellig Paasei arrangement voor op de eettafel? Fleurt het Paasontbijt in een keer op!

Naast Kerst is Pasen dé tijd van het jaar om je huis gezellig aan te kleden! Waarom niet een keer een gezellig Paaskrans voor op de eettafel? Fleurt het Paasontbijt in een keer op!