nl gb jp
 • Aanbod
 • 2 tot 5 daagse Bruidsbloemwerk, Niveau 2

2 tot 5 daagse Bruidsbloemwerk, Niveau 2

02 Oct 2017 10:00 - 15:45

Boerma Instituut - Legmeerdijk 227 1432KA Aalsmeer
routebeschrijving


Deze 5-daagse korte vakopleiding Bruidsbloemwerk bedoeld voor iedereen die zich (verder) willen specialiseren in dit gedeelte van het mooie bloemenvak.

Bruidsbloemwerk speelt een heel belangrijke rol bij iedere trouwerij. Denk aan het bruidsboeket, de corsages voor bruid en bruidegom, de bruidsouders en de gasten, maar ook het bloemarrangement tijdens de plechtigheid of de bloemstukjes op de tafels tijdens het feest. Als al het bloemwerk op deze speciale dag goed op elkaar is afgestemd maakt dat het geheel extra feestelijk!

Deze 5-daagse korte vakopleiding Bruidsbloemwerk bedoeld voor iedereen die zich (verder) willen specialiseren in dit gedeelte van het mooie bloemenvak. Je kunt deze korte vakopleiding volgen wanneer je minimaal de DFD-vakopleiding hebt gevolgd of aantoonbaar kennis en vaardigheden op dat niveau heeft.

Wat leer je tijdens de korte vakopleiding Bruidsbloemwerk, niveau 2?

Bij al onze vakopleidingen staan kennis en vaardigheid van techniek centraal. Zo ook tijdens deze korte vakopleiding Bruidsbloemwerk. Natuurlijk staan we stil bij de trends van het moment en gaat u aan de slag met diverse materialen.

Het programma

 • Dag 1 Een romantisch bruidsboeket op een OASIS houder met bijpassende corsage.
 • Dag 2 Een draadgebonden bruidsboeket van o.a. orchideeën en rozen. - Deelnemers van de 2 daagse bruidsbloemwerk cursus ontvangen aan het eind van deze dag hun certificaat van deelname.
 • Dag 3 Cascade bruidsboeket m.b.v. draadtechnieken in combinatie met lijmtechnieken. ,In de middag geven wij diverse ideeën om bruidsstoelen te decoreren.
 • Dag 4 In de ochtend wordt een altaar versiering gemaakt. Het altaar is één van de meest in het oog springende punten van de kerk zodra het bruidspaar aanwezig is. Het arrangement moet dan ook goed bij het andere bloemwerk aansluiten. Het is wél van belang dat deze versiering vooraf wordt besproken met de pastoor, priester of rabbijn want sommige religies hebben bepaalde decoratieve restricties.
 • Dag 5 Op de laatste dag wordt groepsgewijs een bruidsauto in de bloemen gezet. Denk hierbij ook aan een antenneversiering, de hoeden-plank en een arrangement op de motorkap, waarbij vooral de bevestiging van de verschillende ondergronden een zeer belangrijk onderdeel vormt.

Deze korte vakopleiding Bruidsbloemwerk wordt afgesloten met een Engelstalig Certificaat.

Aanvang en duur van deze opleiding

Deze opleiding bestaat uit 5 dagen met iedere lesdag 2 lesblokken van 2 ½ uur De lestijden zijn van 10.00 tot 15.45, inclusief een koffie- en een lunchpauze.

De kosten

De prijs van de korte 5 daagse vakopleiding Bruidsbloemwerk is € 750.

De prijs van de korte 2 daagse vakopleiding Bruidsbloemwerk is € 395.

Alle benodigde materialen zijn bij de prijs inbegrepen, iinclusief koffie, thee, frisdrank en lunches.

De materialen zijn
 • alle benodigde bloemen, blad- en hulpmaterialen
 • alle ondergronden
 • mes en schaar
 • alle bijmaterialen, zoals bijvoorbeeld lint, kralen, spelden, veertjes
 • bloementape en alle benodigde draadsoorten
 • het Boerma Instituut Engelstalige "Bridal Work in Dutch Floral Design" certificaat.

NIET BIJ INBEGREPEN

Materialen om thuis te oefenen
Vervoers- en verblijfskosten

Indien men niet in de buurt woont en wel in de buurt wil verblijven, dan kan men vanaf een minimum van 4 nachten, gebruik maken van een van onze boarding houses.


Labels: bridal  bruidsbloemwerk  

Gerelateerd aanbod:

De 2-daagse cursussen handgebonden boeketten bij het Boerma Instituut is voor iedereen die van bloemen en bloemschikken houdt en handboeketten wil leren maken. Ook zeer geschikt als opfriscursus voor professionals.

Het is weer tijd voor zomerbloemen! We maken een kleurrijk arrangement en halen daarmee de zomer in huis!

Een van de leukste dingen in het bloemen vak is het maken van bloemwerk voor grotere bruiloften en evenementen.​ ​Het is toch prachtig als je dit soort specialistisch bloemwerk kunt maken? Tijdens deze nieuwe korte vakopleiding, die uniek is in Nederland, leren we je dat.

2 daagse cursus met nieuwe, creatieve ideeën voor en over de diverse rouwarrangementen. Een opfriscursus en een update op het gebied van rouwbloemwerk.

De 4e editie van het Aalsmeer Flower Festival vind plaats op zaterdag 17 en zondag 18 juni 2017. Het Boerma Instituut is een van de gezellige locaties.

De perfecte vakopleiding voor iedereen die professioneel met bloemen bezig is, zoals bloembinders, arrangeurs, bloemistwinkeliers en verkopers ambulante handel.

De perfecte vakopleiding voor iedereen die professioneel met bloemen bezig is, zoals bloembinders, arrangeurs, bloemistwinkeliers en verkopers ambulante handel.

De perfecte vakopleiding voor iedereen die professioneel met bloemen bezig is, zoals bloembinders, arrangeurs, bloemistwinkeliers en verkopers ambulante handel. De volledige internationale DFD vakopleiding kun je volgen in 6 modules van ieder 5 aansluitende lesdagen.

De vakopleiding bloemschikken die naadloos aansluit op de professionele DFD-vakopleiding: de Advanced Dutch Floral Design (ADFD) - vakopleiding.

Deze ADFD vakopleiding sluit naadloos aan op de DFD-vakopleiding.

De hoogste vakopleiding voor studenten die de Dutch Floral Design- en Advanced Dutch Floral Design-vakopleidingen hebben afgerond en voor hen die de kennis- en de praktische vaardigheden op dat niveau kunnen aantonen.

De avondcursussen handgebonden boeketten bij het Boerma Instituut starten op donderdagavond 16 maart 2017 en donderdagavond 16 november 2017.